Oedeemtherapie

Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping, oftewel oedeem, in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Om het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethodes geschikt. Voor een maximaal effect passen wij een combinatie van meerdere methodes toe die samenvallen onder de noemer oedeemtherapie.

Manuele lymfedrainage

 
Manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren.

Meer informatie
Littekensmassage

Aanmeten steunkousen

 
Therapeutisch elastische kousen (TEK), ook wel steunkousen genoemd, geven van buitenaf druk op de huid. De kous bevordert de afvoer van bloed en/of lymfevocht uit een arm of been, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Meer informatie
Aanmeten steunkousen

Zwachtelen

 
Zwachtels zorgen voor het afvoeren van opgehoopt vocht (oedeem) in armen en benen. Door de zwachtel stijgt de druk in de weefsels en komt het vocht naar buiten. Na het afvoeren van voldoende vocht, kunnen steunkousen worden aangemeten om terugkeer van klachten te voorkomen.

Meer informatie
Zwachtelen

Littekentherapie

 
Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke (bewegingsbeperking) en psychische problemen zorgen. Met een littekentherapie maken wij het litteken dunner, soepeler en minder zichtbaar. Afhankelijk van het type litteken, de grootte en de plek op het lichaam kiezen we voor littekenmassage, siliconentherapie of 
camouflagetherapie, of een combinatie daarvan.
Meer informatie
 Littekensmassage

Fasciatechnieken

 
Fascie zijn bindweefselvliezen die al onze spieren, gewrichten en organen, bloedbanen en het zenuwstelsel met elkaar verbinden. Deze verbindingen zijn flexibel en verschuifbaar en maken het lichaam tot een samenhangend geheel. Deze onderlinge samenhang kan uit balans raken door littekenweefsel. De fascie komt dan onder spanning te staan en/of er ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking. Met behulp van fascie technieken worden deze verklevingen losgemaakt, waardoor de ontstane klachten worden verminderd of opgeheven. Dit heeft tevens een positief effect op de doorbloeding van weefsel en op de werking van het lymfesysteem.

Meer informatie
Fasciatechnieken

Wilt u een afspraak maken voor oedeemtherapie of meer weten over de verschillende behandelingen, neem dan contact met ons o