Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie worden huidkleurverschillen tijdelijk verborgen met camouflagecrème. Ook bij minder opvallende huidkleurverschillen, bijvoorbeeld wanneer uw huid een onrustig beeld vertoont door rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kunt u camouflage toepassen. Uiteraard kunnen zowel vrouwen als mannen camouflagecrème gebruiken.

Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur die precies met uw natuurlijke huidteint overeenkomt. De camouflagecrème gebruikt u om huidkleurverschillen tijdelijk te verbergen. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk thuis precies weet hoe u de camouflagecrème aanbrengt. Zo blijft uw huid er natuurlijk uit zien en geeft het u zelfvertrouwen op die momenten dat u dat wenst. Heel belangrijk is dat de camouflage niet onnodig opvalt. Daar helpen wij u graag bij. Bij de camouflagetherapie maken wij gebruik van de producten van Dermacolor en Lycogel.

Camouflagetherapie wordt met name toegepast bij de volgende aandoeningen:

Acne
Hyperpigmentatie

hypopigmentatie
Camouflagetherapie

 

Logo Dermacolor

 

Logo Lycogel

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw aandoening, daarnaast stellen we samen een behandelplan op. Zo wordt de huidskleur en bijpassende camouflagecremé bepaald en leert de huidtherapeut u de techniek voor het aanbrengen van de crème aan. Zo kunt u deze zelf op de juiste manier aanbrengen op de momenten waarop u dat wenst. Indien u er behoefte aan heeft, kunnen we meer afspraken maken om te oefenen met het aanbrengen.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en vervolgens samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Camouflagetherapie (per sessie) € 33,00

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar, uit de aanvullende verzekering. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Wilt u een afspraak maken voor camouflagetherapie of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl