Wondzorg

Gecompliceerde wonden die samenhangen met (lymf-) oedeem en/of littekens vereisen een specialistische behandeling voor een optimale genezing. Wij zijn gespecialiseerd in een goede wondzorg.

De behandeling van wondzorg is bij ons onderdeel van oedeemtherapie en gaat altijd samen compressietherapie en manuele lymfedrainage. Manuele lymfedrainage wordt specifiek ingezet rond de wond om het wondvocht eruit te draineren. Ook de wondranden worden mee behandeld om zo een goede doorbloeding te krijgen waardoor de wond beter zal gaan sluiten. Indien nodig wordt er met een curette ring wondbeslag verwijderd en worden er harden korsten verwijderd. Dit om de wondgenezing te stimuleren. Afsluitend wordt er altijd een compressieverband aangelegd. De meest voorkomende wonden die wij behandelen in de praktijk zijn:

  • Ulcus Cruris
  • Diabetische ulcus
Wondzorg

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw wond en het oedeem in het aangedane gebied. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op. Er wordt in overleg met de specialist bekeken hoe de wond het beste behandeld kan worden.

Wondzorg gaat bij ons altijd samen met oedeemtherapie. Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00 (wordt normaal gesproken vergoed door uw zorgverzekeraar)
Wondzorg Tarief wordt bepaald door uw zorgverzekeraar
Oedeemtherapie Tarief wordt bepaald door uw zorgverzekeraar

Wondzorg (en oedeemtherapie) komt normaal gesproken in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar, uit de aanvullende verzekering. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor wondzorg of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl