Lasertherapie bij vaatjes

Vaatjes of seniele angiomen behandelen wij door middel van lasertherapie; een uiterst effectieve behandeling.

Vaatjes of seniele angiomen zijn goed te behandelen met laser. De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat en in de bloedvaatjes dringt en ze vernietigt, zonder de omliggende huid te beschadigen. Door de warmte die in de adertjes ontstaat, stolt het bloed en wordt het vaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel. De laser kan alleen gebruikt worden om vaatjes met een doorsnede kleiner dan 3 millimeter te verwijderen. Wij werken met de Harmony XL laser.

U komt niet voor deze laserbehandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht

Als u bloedverdunners gebruikt, is de behandeling wel mogelijk maar is de kans op blauwe plekken na de behandeling groter.

Harmony XL Laser

Meer informatie over vaatjes en seniele angiomen:

Vaatjes
 
Seniele angiomen

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit intakegesprek zal de huidtherapeut uw aandoening beoordelen en een plan opstellen. Tijdens de behandeling met de laser dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. De behandeling met laser is enigszins pijnlijk maar de huid hoeft niet verdoofd te worden. De meeste patiënten verdragen de behandeling goed. De laserpulsen voelen aan als warmte ‘prikjes’ op de huid. De huid wordt tijdens de behandeling kort gekoeld door het koelsysteem in het handvat van het laserapparaat. Het handvat wordt tijdens de behandeling tegen de huid gehouden. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot maximaal 45 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn drie tot zes behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds acht tot tien weken.  

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Lasertherapie (vanaf) € 75,00

Deze behandeling wordt normaal gesproken niet vergoed door een zorgverzekeraar. U kunt het beste hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Wilt u een afspraak maken voor lasertherapie bij vaatjes of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl