Brandwonden nazorg

Brandwonden laten meestal ernstige littekens achter. De littekens kunnen gaan samentrekken en zo de bewegelijkheid van een gewricht beperken. Ook kunnen littekens voor esthetische hinder zorgen. Een goede nazorg kan verlichting en verzachting geven.

Elk brandwondlitteken is uniek en heeft een eigen verhaal. Letterlijk. Dat maakt de nazorg van brandwonden anders dan andere behandelingen. Voor brandwonden nazorg maken we gebruik van (een combinatie van):

 • Littekentherapie:
  Bestaande uit verschillende massages; van licht tot intensief, van oppervlakkig tot diep. Bij een oppervlakkige behandeling wordt de huid verschoven en bij een diepe behandeling wordt de huid opgepakt om een goede doorbloeding te creëren. Eventueel worden ook siliconenpleisters gebruikt bij de behandeling.
 • Manuele lymfdrainage
  Speciale massage om een vochtophoping (oedeem) tegen te gaan/te verminderen.
 • Endermotherapie:
  De huidtherapeut lift, rolt en masseert de huid met een apparaatje voor een goede doorbloeding.
 • Vacuümtherapie:
  De huidtherapeut lift de huid en zuigt deze vacuüm, waardoor de huid wordt losgehaald van de onderlaag.
 • Camouflagetherapie: toepassing van huidkleurige crème waardoor het litteken minder opvalt. De crèmekleur is aan te passen aan uw huidskleur. De therapeut leert u hoe u de camouflage zelf aan kunt brengen.
 • Compressietherapie
  Door compressie te geven op het aangedane lichaamsdeel neemt het vocht af en worden littekens soepel en zacht.
Brandwonden nazorg

Brandwonden nazorg wordt met name ingezet bij littekens na brandwonden. Meer informatie over deze aandoening:

Littekens na brandwonden
Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw litteken(s) en eventuele bewegingsbeperkingen. Daarna stellen we samen een behandelplan op. Voor een effectieve brandwonden nazorg is het van belang dat u thuis uw huid behandelt met de juiste producten die afgestemd zijn op de behandeling. Tijdens het intakegesprek informeren we u hier uitgebreid over.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) Gratis
Brandwonden nazorg (vanaf) Tarief wordt bepaald door uw zorgverzekeraar

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor brandwonden nazorg of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

 • 0475-332768
 • info@rpns.nl