Lasertherapie bij ontharen

Lasertherapie is een effectief middel om overbeharing sterk te verminderen. De haarwortels raken beschadigd zodat de haren niet of nauwelijks meer kunnen groeien.

Een laser maakt gebruik van een speciale golflengte van het licht. Dit licht dringt door de huid heen en wordt opgenomen in het pigment (melanine) van de haar en het haarzakje. Het door het pigment opgenomen licht wordt omgezet naar warmte waardoor het haarzakje wordt vernietigd. De omliggende huid wordt niet door het licht beschadigd. Behandelen van haren met lasertherapie geeft een goed te verdragen, kortdurende pijn. Wij werken met de Light Sheer Desire Laser.

Doordat lasertherapie werkt op pigment is het van belang dat de haren donkerder zijn dan de huid en dat ze voldoende pigment (melanine) bevatten. Anders ontstaat er te weinig warmte om het haarzakje mee te vernietigen. Witte, blonde en grijze haren bevatten weinig tot geen melanine en zijn daarom dus niet geschikt voor een behandeling met lasertherapie. Deze haren kunnen behandeld worden met elektrische epilatie.

U komt niet voor deze laserbehandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht

Als u bloedverdunners gebruikt, is de behandeling wel mogelijk maar is de kans op blauwe plekken na de behandeling groter.

Lightsheer Desire

Meer informatie over overbeharing:

Overbeharing

Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de behandellocatie, het type beharing en het gewenste resultaat. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld vier tot acht behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit, afhankelijk van de locatie, zes tot twaalf weken. Dit komt omdat de haren een bepaalde groeicyclus doorlopen met verschillende fases. Alleen in de groeifase is de behandeling effectief, omdat het haar dan nog in de haarwortel vast zit aan het haarzakje. Het is niet mogelijk om 100% van de haren te verwijderen. Na het stoppen van de behandeling is het mogelijk dat de haren voor een zeer lange periode weg blijven. Tevens is het mogelijk dat de haren, door bijvoorbeeld de hormoonspiegel of medicatie, na het stoppen van de behandeling in meer of mindere mate terug groeien. Daarom kan het nodig zijn om een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen. U kunt er ook voor kiezen om eerst een afspraak te maken bij een dermatoloog voor een intake gesprek. Het intake gesprek bij een dermatoloog is gratis. Komt u via een dermatoloog bij ons dan starten wij direct de behandeling. Hebt u een doorverwijzing van een huisarts dan starten we met een intake gesprek. Dit gesprek kost dan € 15,00. Wij werken samen met de dermatologen van Cosmetische Zorg Midden Limburg.

<
Intake (30 minuten) € 15,00
Bovenlip € 80,00
Kin € 80,00
Bovenlip en kin € 150,00
Wenkbrauw / neusrug € 80,00
Hals € 110,00
Gehele gelaat, inclusief hals € 225,00
Oksels € 140,00
Oksels + bikinilijn € 275,00
Gehele armen € 225,00
Onderarmen € 200,00
Borst (man) € 250,00
Tepelhof € 80,00
Buik (vrouw) € 80,00
Buik (man) € 200,00
Bikinilijn groot € 220,00
Bikinilijn klein € 150,00