Siliconentherapie

Siliconentherapie is een uitermate geschikte methode om een litteken te behandelen of zelfs te voorkomen. Door deze behandeling kunnen klachten als pijn, jeuk of pigmentatie afnemen.

De silliconen kunnen in verschillende vormen aangebracht worden op de littekens. Wij werken met siliconenpleisters en siliconengel van het merk Scarban. De keuze voor een gel of een pleister is afhankelijk van persoonlijke voorkeur of de plek dan wel grootte van het litteken. Siliconengel is met name geschikt voor kleine en littekens in het gezicht. De behandeling kan gestart worden direct nadat een wond gesloten is en wanneer de hechtingen verwijderd zijn. Zichtbare resultaten ziet u na 2 tot 4 maanden; het litteken wordt soepeler, vlakker en minder rood. Siliconentherapie wordt toegepast bij littekens. Meer informatie over littekens:
Littekens na brandwonden
Littekens na chirurgie
Siliconentherapie
Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw litteken(s)en eventuele bewegingsbeperkingen en stellen we samen een behandelplan op. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat u aan zelfmanagement doet. Tijdens het intakegesprek informeren we u hier uitgebreid over.  
Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en vervolgens samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Siliconenpleisters Vergoed door de zorgverzekeraar
Siliconengel Vergoed door de zorgverzekeraar

Siliconenpleisters en -gel worden normaal gesproken vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor coagulatie of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl