Aanmeten steunkousen

Therapeutisch elastische kousen (TEK), ook wel steunkousen genoemd, geven van buitenaf druk op de huid. De kous bevordert de afvoer van bloed en/of lymfevocht uit een arm of been, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Steunkousen zijn leverbaar in verschillende materialen, kleuren en drukklassen. Wij werken met verschillende gerenommeerde merken zodat voor ieder probleem een optimale kous verstrekt kan worden. Uw maten worden nauwkeurig opgemeten en de conditie van uw huid wordt beoordeeld. Op basis van de indicatie krijgt u steunkousen met de juiste therapeutische druk aangemeten.

Wij meten steunkousen aan bij de volgende aandoeningen:

Lipoedeem
 
Lymfoedeem
 
veneus-oedeem
Aanmeten steunkousen

Als uw huisarts of specialist therapeutische elastische kousen heeft voorgeschreven, dan kunt u bij ons terecht om deze te laten aanmeten. Met behulp van de verwijzing zal bij de eerste afspraak uw aandoening in kaart worden gebracht en uw benen opgemeten worden. Welke kous voor u het beste is , hangt af van het voorschrift van de huisarts of specialist en welke omvangsmaten uw benen of armen hebben. Met uw persoonlijke voorkeur zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden. Vervolgens worden uw steunkousen besteld. Meestal worden de steunkousen binnen 1 à 2 weken op de praktijk geleverd. Wij nemen dan contact met u op, zodat u bij ons langs kan komen om de steunkousen samen met ons aan te passen.

Wij starten bij de eerste afspraak direct met het aanmeten van de steunkousen. Een intakegesprek is voor deze behandeling dus niet nodig.

Aanmeten steunkousen Vergoed door de zorgverzekeraar

Twee paar steunkousen en het aanmeten ervan worden normaal gesproken vergoed door uw zorgverzekeraar, uit de basisverzekering, na aftrek van het eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van steunkousen of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl