Manuele lymfedrainage

Manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren

De huidtherapeut stimuleert de doorbloeding en versoepelt de huid met speciale massagetechnieken. Het litteken kan vlakker worden, minder zichtbaar en bijkomende klachten als jeuk en pijn doen verminderen. De bewegingsbeperking wordt zoveel mogelijk opgeheven. Littekensmassage

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw oedeem en eventuele bewegingsbeperkingen, daarnaast stellen we samen een behandelplan op. Manuele lymfedrainage is onderdeel van oedeemtherapie en wordt normaal gesproken gecombineerd met andere behandelingen, horende bij oedeemtherapie.

Een manuele lymfedrainage behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. De beste resultaten worden verkregen na een intensieve start van de behandeling. Dit betekent in de beginfase 3 tot 5 behandelingen per week. De duur van de totale behandeling is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt per patiënt. Om de voortgang van de behandeling te kunnen bepalen, wordt de omvang van het oedeem regelmatig gemeten. Aan het einde van de behandelperiode wordt er altijd een therapeutisch elastische kous aangemeten om het verkregen resultaat te behouden.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en vervolgens samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Manuele lymfedrainage (wordt bepaald door zorgverzekeraar, prijs vanaf) € 38,00

Manuele lymfedrainage komt normaal gesproken in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor manuele lymfedrainage of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl