Lasertherapie bij pigment

Lasertherapie is een effectief middel voor het herstellen of verwijderen van (overmatig) pigment, zoals bij de aandoeningen hyperpigmentatie of hypopigmentatie.

De laser zendt een energiepuls uit die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen en waarna het pigment ten gronde gaat. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. In sommige gevallen wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de laserbehandeling te testen. U krijgt als patiënt een bril op ter bescherming van de ogen. De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Wij werken met de Harmony XL Laser.

U komt niet voor deze laserbehandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht

Als u bloedverdunners gebruikt, is de behandeling wel mogelijk maar is de kans op blauwe plekken na de behandeling groter.

Harmony XL Laser

Meer informatie over hyperpigmentatie (te veel pigment) of hypopigmentatie (pigmentverlies):

Hyperpigmentatie
 
Hypopigmentatie
De lasertherapie bestaat normaal gesproken uit meerdere sessies met de laser. Er kan geen 100% garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken volledig zullen verdwijnen. Sommige donkere vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is daarom om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte en de diepte van de pigmentvlekken:

  • Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen.
  • Dieper gelegen pigmentvlekken verdwijnen pas na minimaal 4-8 behandelingen.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Lasertherapie (vanaf) € 75,00

Deze behandeling wordt normaal gesproken niet vergoed door een zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Wilt u een afspraak maken voor lasertherapie bij pigment of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl