Fasciatechnieken

Fasciatechnieken zijn milde, vriendelijke massage technieken die als doel hebben om de fascies in het menselijk lichaam te ontspannen. Fascies zijn bindweefselvliezen die alle spieren, bloedvaten, zenuwen en organen omhullen en die alles in het lichaam met elkaar verbinden.

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Je zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden.

Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het geblokkeerde gebied. Wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn, stijfheid en zelfs een gevoel van benauwdheid als het in de borstkas plaatsvindt.

Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet gebeurd door onder andere littekenweefsel of fibrosering kan met behulp van fascia technieken van Willie Fourie en de orthopedische revalidatie 4xT methode dit alsnog herstellen.

Fasciatechnieken

De behandeling met fasciatechnieken kan onderdeel zijn van oedeemtherapie of littekentherapie. Meer informatie over deze behandelingen:

Oedeemtherapie
 
Littekentherapie

 

Fasciatechnieken worden doorgaans toegepast bij oedeem, fibromen en littekens. Meer informatie over deze aandoeningen:

Oedeem
 
Fibromen
 
Littekens

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw aandoeningen(en) en eventuele bewegingsbeperkingen. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op.

Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en vervolgens samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Fasciatechnieken (vanaf) NOG INVULLEN

De behandeling met fasciatechnieken komt mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken voor fasciatechnieken of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl