Coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand of weggeschraapt. De huidtherapeut gebruikt een klein, heet naaldje om het plekje te laten ‘verdampen’ waarna het brandwondje snel geneest.

Coagulatie is een techniek waarbij ‘weefselbeschadiging’ plaatsvindt door middel van warmte. Hierdoor sterft het behandelde huiddeel af. De behandeling kan uitgevoerd worden als de huid- of vaatafwijking goedaardig is en er geen indicatie is voor chirurgische behandeling en/of verder onderzoek. Logo Coagulatie
Na het schoonmaken van de behandelplek branden we de huidafwijking weg met een naaldje of bolletje. Wat overblijft is een klein brandwondje. Indien gewenst kan na de behandeling een camouflerend product worden aangebracht, zodat vrijwel niet meer zichtbaar is dat de behandeling heeft plaatsgevonden.

Coagulatie wordt met name toegepast bij oneffenheden zoals fibromen, angiomen en ouderdomswratjes. Meer informatie over deze aandoeningen:

fibromen
seniele angiomen
Ouderdomswratjes
 
Vaatjes
Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw aandoening beoordelen en stellen we een behandelplan op. Na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Die laten na enkele dagen vanzelf los, de huid geneest zonder littekens. Wij adviseren om tot 2 weken na de behandeling de behandelde plekjes te beschermen tegen de zon door een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30 te gebruiken.  
Elke behandeling start bij ons met een intakegesprek waarbij we uw aandoening analyseren en samen een behandelplan opstellen.

Intake (30 minuten) € 15,00
Coagulatie (vanaf) € 33,00
Spider (per 5) € 50,00
Angioma senilis (per 5) € 50,00
Rocasea weinig € 70,00
Rocasea middel € 135,00

Behandelingen voor coagulatie worden normaal gesproken niet vergoed door een zorgverzekeraar. Om dit zeker te weten raden we u aan om hiernaar te informeren bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken voor coagulatie of meer weten over deze behandeling, neem dan contact met ons op:

  • 0475-332768
  • info@rpns.nl